Revital Saenciuc

Telefon 0722.310.877 pentru informaţii

Revital Saenciuc
Revital Saenciuc
Revital Saenciuc
Revital Saenciuc
Revital Saenciuc
Revital Saenciuc
 

Beneficii Reflexoterapie

Reflexoterapia este o straveche tehnică de tratament cu rădăcini în antichitatea egipteană și chineză care constă în masarea tălpilor, palmelor sau capului. Reflexologia plantară se bazează pe existenţa la nivelul picioarelor a unor zone corespunzătoare tuturor organelor corpului. Prin masarea acestora organismul este ajutat să elimine toxinele, circulaţia sangvină se îmbunătăţește și dezechilibrele dispar.

Prin reflexoterapie corpul este adus în perioada de funcţionare maximă, fapt ce se realizează printr-un număr diferit de ședinţe, în funcţie de problemele de sănătate ale fiecaruia,vechimea afecţiunii, modul de viaţă și alţi numeroși factori. Masajul reflexogen este un tratament individualizat, de aceea și rezultatele sunt foarte bune. Acesta poate avea drept scop:

1. Prevenirea - anumite zone sunt dureroase înainte ca boala sa se manifeste. Prin reflexoterapie funcţia organului respectiv se normalizează înaintea apariţiei semnelor clinice.

2. Tratarea - reflexoterapia poate acţiona fie independent, fără administrarea unui tratament alopat, dar de cele mai multe ori masajul refelexogen poate fi o completare a îngrijirii medicale. în cele mai multe cazuri se diminuează dozele de medicamente sau se reduc sensibil, chiar până la eliminarea completă (insomnii, migrene, instabilitate emoţională, anxietate, depresii, diabet, afecţiuni renale, hepatice, hipertensiune, reumatism, artroze, etc.).

în majoritatea situaţiilor, masajul reflexogen se asociază cu un tratament naturist, individualizat (fitoterapie, băi de plante, cataplasme, suplimenţi alimentari, produse apicole, indicaţii de dietă și hidratare corectă). Pentru unele afecţiuni sau chiar numai pentru relaxare, se combină masajul reflexogen cu masajul terapeutic (general sau parţial), timpul necesar pentru diminuarea depunerilor de toxine de pe punctele reflexe diminuându-se în acest caz. în perioade de convalescenţă sau post operatorii, reflexoterapia grăbește restabilirea organismului. în cazul fracturilor, masajul punctelor reflexe se aplică membrului corespondent și poate reduce foarte mult durata de vindecare. Se stimulează circulaţia sângelui și formarea de calus și se evită atrofierea mușchilor.

3. Relaxarea si intretinerea – prin masajul reflexogen organismul își recapătă echilibrul psihic de multe ori zdruncinat în perioade de suprasolicitare și stres. Un program regulat de întreţinere face parte din conduita de rutină faţă de stres și poate preveni apariţia unor noi afecţiuni. Reflexoterapia este o practică holistică, adica privește organismul ca un întreg, fiind o tehnică complet inofensivă, probata de mii de ani, ce se poate aplica la orice vârstă. Nu se recomandă în timpul sarcinii, în tromboze și tromboflebite avansate, în micoze și dermite, în afecţiuni cardiace grave, în cazul infecţiilor (infecţia se tratează medicamentos).

Prin reflexoterapie se pot trata foarte multe afecţiuni:

  • Stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.

  • Afecţiuni ale coloanei: sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză,etc.

  • Tulburari endocrine: tiroidă,paratiroide (căderi de calciu) suprarenale, deficienţe de creștere la copii,reglarea ciclului menstrual, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradarii masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţa, frigiditatea etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.

  • Afecţiuni digestive:gastrite, enterocolite, colite,ulcer,esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări, etc.

  • Afectiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneșă, etc.

  • Afectiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneșă, etc.

  • Afecţiuni circulatorii: hipo și hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare.

  • Afecţiuni O.R.L.: bronșite, rinite, sinuzite,nevralgii, astm, etc.

  • Probleme ale sportivilor: crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor, bursite, etc.

  • în cazul fracturilor se masează membrul corespondent, recuperarea fiind mult mai rapidă.

Gama afecţiunilor care beneficiază de reflexoterapie este mult mai largă, am enumerat pe cele principale. De cele mai multe ori pacienţii care se prezinta la cabinetul REVITAL nu au afecţiuni organice evidenţiate de analize, dar nu se simt bine. Cauzele pot fi multiple. Prin masajul reflexogen se restabilește echilibrul la nivelul întregului organism, organele corpului își îmbunătăţesc funcţiile și starea de bine se reinstaleazâ.

Numărul de ședinţe este diferit în funcţie de fiecare caz în parte, de vârstă și de reacţia fiecărui organism. O serie de 15-20 de ședinţe constituie un minim necesar, dar se va continua până la 25-30 de ședinţe în cazul afecţiunilor cronice sau a depresiilor și stărilor de anxietate, rezultatele sunt bune în majoritatea cazurilor. ședinţele se pot efectua zilnic sau la două zile. După rezolvarea problemelor și restabili