• Revital Saenciuc
 • Adresa : Str. Barbu Vladoianu, nr 32, sector 1 Bucuresti
 • Pentru orice informatie despre produsele sau serviciile Revital Saenciuc va stam la dispozitie la numerele de telefon : 0722 310 877 sau 021 210 69 31

Reflexoterapie

Beneficiile Reflexoterapiei


Reflexoterapia se efectueaza in centrul nostru de sanatate din Bucuresti. Aceasta este o tehnică de tratament bazată pe existenţa la nivelul picioarelor a unor zone reflexe corespunzatoare tuturor organelor, este o procedura de prevenţie complet inofensivă care se poate aplica la orice vârstă.

Tehnica de tratament prin reflexoterapie isi are originile in antichitatea Chineza si Egipteana. Ea a fost reintrodusa in practica moderna de catre medicul american William Fitzgerald la inceputul secolului 20.

In ce consta reflexoterapia?

 • puncte reflexogene talpa
 • reflexoterapie contraindicatii
 • reflexoterapie bucuresti


La inceputul tratamentului, se efectueaza un reflexodiagnostic. Astfel se observa dezechilibrele existente si predispozitiile fiecarei persoane in parte, pentru a putea trata, dar si preveni afectiuni viitoare. Organismul este abordat la nivel unitar.

Dupa sedinta de diagnistic, se stabileste impreuna cu reflexoterapeutul care este numarul de sedinte necesar, dar si frecventa acestora. Se vor lua in calcul numarul si gravitatea dezechilibrelor, vechimea afectiunilor, sensibilitatea talpii piciorului si viteza de reactie a organismului.
Prin reflexodiagnostic se pot depista atât organele ce prezintă dezechilibre, cât și predispoziţiile la anumite afecţiuni, putând astfel trata organismul ca un tot unitar. Prin masarea zonelor reflexogene ale tălpilor în mod profesionist, pot fi influenţate în bine sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardiovascular, endocrin, limfatic, organele interne.


Am obţinut rezultate notabile prin reflexoterapie în afecţiuni ca:

  Stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.
  Afecţiuni ale coloanei: sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză,etc.
  Terapia prin reflexoterapie pentru tulburari endocrine: tiroidă,paratiroide (căderi de calciu) suprarenale, deficienţe de creștere la copii,reglarea ciclului menstrual, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradarii masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţa, frigiditatea etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.
  Afecţiuni digestive:gastrite, enterocolite, colite,ulcer,esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări, etc.
  Afectiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneșă, etc.
  Afectiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneșă, etc.
  Afecţiuni circulatorii: hipo și hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor și picioarelor reci, dureri de picioare.
  Afecţiuni O.R.L.: bronșite, rinite, sinuzite,nevralgii, astm, etc.
  Probleme ale sportivilor: crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor, bursite, etc.

Dupa efectuarea numarului de sedinte de reflexoterapie stabilit initial, se face o reevaluare a starii de sanatate si comparearea rezultatelor chiar prin parametri exacti, daca au existat analize efectuale anterior.
Se recomanda efectuarea a 2-4 sedinte/ luna pentru mentinerea rezultatelor benefice. Organismul este constant expus la factori nocivi de mediu, stres, poluare, si are nevoie de ajutor si sustinere in mentinerea starii de echilibru.


Beneficii ale terapiei prin reflexoterapie


  1. Prevenirea - anumite zone sunt dureroase înainte ca boala sa se manifeste. Prin reflexoterapie funcţia organului respectiv se normalizează înaintea apariţiei semnelor clinice.

  2. Tratarea - reflexoterapia poate acţiona fie independent, fără administrarea unui tratament alopat, dar de cele mai multe ori masajul refelexogen poate fi o completare a îngrijirii medicale. în cele mai multe cazuri se diminuează dozele de medicamente sau se reduc sensibil, chiar până la eliminarea completă.

  In majoritatea situaţiilor, masajul reflexogen se asociază cu un tratament naturist, individualizat (suplimente naturiste, indicaţii de dietă și hidratare corectă, creme din extracte naturale, ceaiuri). Pentru unele afecţiuni sau chiar numai pentru relaxare, se combină masajul reflexogen cu masajul terapeutic (general sau parţial), timpul necesar pentru diminuarea depunerilor de toxine de pe punctele reflexe diminuându-se în acest caz. în perioade de convalescenţă sau post operatorii, reflexoterapia grăbește restabilirea organismului. în cazul fracturilor, masajul punctelor reflexe se aplică membrului corespondent și poate reduce foarte mult durata de vindecare. Se stimulează circulaţia sângelui și formarea de calus și se evită atrofia musculara.

  3. Relaxarea si intretinerea – prin masajul reflexogen organismul își recapătă echilibrul fizico-psihic de multe ori zdruncinat în perioade de suprasolicitare și stres. Un program regulat de întreţinere face parte din conduita de rutină faţă de stres și poate preveni apariţia unor noi afecţiuni. Reflexoterapia este o practică holistică, adica privește organismul ca un întreg, fiind o tehnică complet inofensivă, probata de mii de ani, ce se poate aplica la orice vârstă.